#
Καλάθι αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο!

Από Δίκοκκο Σιτάρι

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ....ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ !!! ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΝΕΑΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ ΣΙΤΑΡΙ 
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ 
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ 
ΚΟΧΥΛΑΚΙ
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΚΑ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ (ΜΑΝΙΤΑΡΙ REISHI)

Το δίκοκκο σιτάρι (Triticum Dicoccum) καλλιεργούνταν συστηματικά σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Το βρίσκουμε ήδη στην Προκεραμική Nεολιθική Εποχή να καλλιεργείται μαζί με το μονόκοκκο σιτάρι και το κριθάρι. Σύμφωνα με ευρήματα και μελέτη απανθρακωμένων σπόρων από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Αργολίδα και την Κρήτη, κατά τις πρώτες περιόδους της Νεολιθικής Εποχής το δίκοκκο σιτάρι απαντάται συχνότερα στην Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί από δίκοκκο σιτάρι, ενώ το μονόκοκκο σιτάρι το χρησιμοποιούσαν ως τροφή ζώων. Η καλλιέργειά του σταμάτησε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1920.

Η αρχαία αυτή ποικιλία σιταριού μας δίνει υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντα. Περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα άλλα είδη σιταριού, περισσότερο μαγνήσιο και λιγότερη γλουτένη και το αμινοξύ λυσίνη (Lycin), βασικό δομικό συστατικό όλων των πρωτεϊνών, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην πέψη και την ευκολότερη πρόσληψη του ασβεστίου και του μαγνησίου. Θεωρείται ότι δεν φράσει τα αγγεία και ότι μπορεί να καταστείλει χρόνιες φλεγμονές του οργανισμού. Τα προϊόντα που παράγονται από δίκοκκο σιτάρι είναι πιο εύγεστα και θρεπτικά και απελευθερώνουν τον οργανισμό από προ-βλήματα που μπορεί να προκαλέσει το κοινό σιτάρι λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε γλουτένη