#
Καλάθι αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο!
  • ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΧΟΝΤΡΟ ΒΙΟ 500ΓΡ Ζυμαρικά ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΧΟΝΤΡΟ ΒΙΟ 500ΓΡ Ζυμαρικά Roll over image to zoom in

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΧΟΝΤΡΟ ΒΙΟ 500ΓΡ

Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

1,79€

Κατασκευαστής: Bioway
Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ315
PRODUCT CUSTOM BLOCK

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΧΟΝΔΡΟ ΒΙΟ PASTAMANIA
Το κριθαράκι ή αλλιώς μανέστρα είναι ένα από τα πιο κλασσικά πιάτα ζυμαρικών της ελληνικής και ιταλικής κουζίνας.
Το όνομα του οφείλεται στο γνωστό σε ολους δημητριακό κριθάρι και διακρίνεται για το ωοειδές του σχήμα πλατύ στο κέντρο και μυτερό στις άκρες.
Αν και μοιάζει με ρύζι, δε χυλώνει εύκολα, ενώ βράζει πιο γρήγορα. Τρώγεται ζεστό, συνήθως σε κοκκινιστά ή χρησιμοποιείται σε σούπες. Στην ελληνική κουζίνα, συνήθως προστίθεται σε φαγητά της κατσαρόλας στο τέλος, για να βράσει απορροφώντας τους ζωμούς του κρέατος και να χυλώσει. Παραδοσιακά, κυρίως χρησιμοποιείται στο γιουβέτσι.
Χρησιμοποιείται επίσης σε σαλάτες, για τις οποίες βράζει, ύστερα ανακατεύεται με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο (προαιρετικά ώστε να μην κολλάει) και εν συνεχεία, αφού κρυώσει, συνδυάζεται με διάφορα βρασμένα ή ψημένα λαχανικά ( αγγινάρες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες μάραθο κ.α.) ενώ συχνά προστίθενται και ελιές.
Συχνά σερβίρεται με τριμμένα, συνήθως αλμυρά, τυριά, όπως φέτα, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

 

 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:


Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο: